G-werking

De Leeuwse Dans & Gymclub wil graag iedereen een plaatsje geven binnen de gymnastiek- en dansafdeling. Daarom mogen met mensen met een beperking niet ontbreken en bieden wij ook G-dans en G-Gym.

De coördinatie van deze werking staat onder leiding van Sara.


G-dans

G-dans is dansen voor personen met een beperking. G-dans richt zich tot jongeren en (jong) volwassenen met een lichte tot matige mentale handicap, sociale problemen, gedrags- en emotionele problemen en/of autisme.  Tijdens deze lessen leren de G-dansers bewegen op het ritme en het gevoel van de muziek. Dansbeleving staat hierbij centraal. Op een rustig, aangepast en aangenaam tempo worden stap voor stap simpele choreografieën aangeleerd op verschillende soorten muziekstijlen.

o.l.v. Marte


G-Gym
In samenwerking met Fris.

G-gym is gymnastiek voor personen met een beperking. We bieden twee groepen aan die elk een andere focus hebben. Heb je zin om in één van deze groepen te komen turnen, maar weet je niet goed in dewelke? Kom dan eens op proefles of stuur een email. De trainers gaan graag in overleg, ook omtrent de leeftijdsgrenzen. Om belasting en belastbaarheid van zowel de sporters als de trainers/begeleiders gezond en in evenwicht te houden is niet mogelijk om in beide groepen in te schrijven.

 

  • G-bewegers

Bij de G-bewegers is iedereen welkom vanaf 3 jaar (°2018). 

Tijdens deze lessen ligt de focus op bewegen en de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Het is de bedoeling om de G-bewegers  zoveel mogelijke verschillende bewegingservaringen te laten opdoen op basis van de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden*. Ze zullen worden geprikkeld, geboeid en uitgedaagd door attractieve opstellingen, kleurrijke verrassende objecten en uitdagende situaties waarin alle turntoestellen aan bod komen.
Dit gebeurt uiteraard in een veilige omgeving en op maat van elke beweger. In deze groep streven we dan ook zoveel mogelijk naar 1-op-1 begeleiding (van trainers, vrijwilligers, mama’s, papa’s, begeleiders, …).


*wandelen & lopen, klimmen, zwaaien, roteren, glijden, springen & landen, vangen & werpen, slaan, trappen, heffen & dragen, dribbelen, trekken & duwen.

o.l.v. Hanne, Ine, Thalia, Joyce, … (in samenwerking met Fris)

  • G-Gymmers (onder voorbehoud)

Bij de G-Gymmers ben je welkom vanaf 7 jaar (°2014).

Tijdens deze lessen ligt de focus op het turnen en worden er stap voor stap echte turnbewegingen aangeleerd. Gymnastiek draagt zo bij aan een goede motorische ontwikkeling en biedt heel wat ontplooiingskansen en ruimte voor sociale contacten. Het doel van onze lessen is dan ook om elke G-gymmer volgens zijn eigen mogelijkheden te laten schitteren in de gymnastiek. De verschillende turntoestellen komen hierbij afwisselend aan bod namelijk grond, balk, sprong, brug en (mini)trampoline. In groep gaan we samen en op een rustig tempo aan de slag. We werken met verschillende niveaus en een stijgende moeilijkheidsgraad. Er is dus ruimte voor differentiatie.


o.l.v. Sara & 

 

Uurrooster 2021-2022

 

GROEP

MAANDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

G-Werking

 

 

 

 

 

 

 

Dance O'G

°2008 en vroeger

17.00 – 18.00

 

 

 

 

 

 

G-Gymmers

°2014 en vroeger

ONDERVOORBEHOUD

 

 

 

 

 

 

09.00 – 10.00

G-Bewegers

°2018 en vroeger

 

 

 

 

 

15.00 – 16.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Loods – Topstraat 11 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Laekelinde – Lotstraat 6 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw